.

.

środa, 23 maja 2012

Potrawka drobiowo-pieczarkowa wg Aleex


Wróciłam do kuchni. Dziś wymyśliłam dukanowską potrawkę, na którą Was zapraszam. Bardzo fajnie smakuje połączenie mięsa drobiowego, czosnku, cebulki i pieczarek. Danie jest syte i całkowicie zgodne z zasadami diety. Polecam.

Składniki:

• 50 dag mielonego mięsa drobiowego
• 50 dag pieczarek
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• skrobia kukurydziana
• sól, pieprz
• natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Na suchej patelni zeszklić z odrobiną wody pokrojone na kawałki pieczarki i cebulę pokrojoną w kostkę.



2. Doprawić solą i pieprzem.


3. Odparować płyn. Podsmażyć, delikatnie rumieniąc. Do składników na patelni wycisnąć czosnek.


4. Do pieczarek z cebulą włożyć mielone mięso. Dokładnie wymieszać.


5. Potrawę przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować ok. 15 minut.


6. 1 łyżkę skrobi rozmieszać z zimną wodą. Zagęścić potrawkę. Zagotować.


7. Do potrawki dodać natkę pietruszki. Danie podawać gorące.


Smacznego.

4 komentarze:

  1. Witam!
    Mam na imię Ania,od dobrych kilku dni śledzę z zaciekawieniem Pani blog i jestem pod ogromnym wrażeniem.Czytam wszystkie przepisy począwszy od pierwszego i nie mogę się oderwać...to się czyta jak dobrą powieść...naprawdę wielki SZACUNEK!Podziwiam Pani!Praca na odpowiedzialnym stanowisku,mąż,dom,dzieci a jednak ma Pani czas żeby jeszcze dzielić się z nami swoimi wspaniałymi przepisami i takim po prostu zwykłym dniem codziennym...podziwiam i gratuluję!Od tej pory będę tu codziennie!
    Pozdrawiam!
    Ania z Lublina:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu - cieszę się, że tutaj trafiłaś. Witaj w mojej kuchni. Rozgość się i korzystaj, ile chcesz. Pozdrawiam, Aleex.

      Usuń
  2. Aleex, witam serdecznie.
    Kolejne smakowitości, oczywiście oczywiście rozgościłam się...i w sobotę będę gotować.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie próbowałam jeszcze ale wygląda bardzo smacznie :-)

    OdpowiedzUsuń